Çiğ Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve cilekk tarafından 4 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    4 Haziran 2008
    Konu Sahibi : cilekk
  1. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
    diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
    meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
    hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
    hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
    hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

    (İNANILMAZ LEZZETLİ)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 14 Aralık 2008
  2. 6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : cilekk
  3. özlemmm

    özlemmm Guest

    canım çiğ böreği hazır yufkadan yapmak mümkün mü acaba?
     
  4. 6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : cilekk
  5. sudilek

    sudilek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çibörek olurda lezztli olmazmı ben izmirliyim bizde sıkça yaparız mmmmmmmmm mükemmel canım istedi yerimseniben
     
  6. 6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : cilekk
  7. Ayten_S

    Ayten_S Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    64
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok sevdiğim bi börektir. ayrıca bende çok güsel bi anısı vardırr ah ahh lise yıllarım aklıma geldi.
     
  8. 6 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : cilekk
  9. özlemmm

    özlemmm Guest

    sağol canım deniycem hazır yufkayla,hamur açmak zor geliyo da:)