Çiğ Börek

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları, suyu, yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
    Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparın ve üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
    Bu arada bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanı, suyu ve baharatları karıştırın.
    Dinlenmiş bezeleri unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın ve bir kenarına kıymalı harç koyup diğer kenarı üstüne iyice kapatın.
    Hamurları kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın.

    alıntı
     
  2. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. pirayeebru

    pirayeebru Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    108
    bayılırım çiğ böreğe..ellerine sağlık
     
  4. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. selenimo

    selenimo çok şükürrr. Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.074
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    ama bu gerçek çiğ börek tarifi değilki,
    gerçek çiğböreğin hamuru sadece un tuz ve sudur.
    içine konan kıymalı harcı da azıcık sulandırmak gerekir kolayca sürülsün,
    1.5 bardak yağda değil,
    bol kızgın yağda iki döndürüp hemen alınır.

    bir Eskişehirli olarak tarifin doğrusunu yazmayı gerekli gördüm, kusura bakma canım.
    alıntı yapmışsın zaten.