Çiğ Kısır (Resimli)

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve PurpleRain tarafından 21 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  1. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    Harika bir kısır tarifidir. Denemenizi tavsiye ederim.

    Bulguru bir tepsiye alıp sıcak su ile ıslatarak üzerini bir kapla kapatıyoruz ve şişmeye bırakıyoruz.

    1 tane büyük boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
    2,5 su bardağı ince bulgur
    Sıcak su
    2 orta boy domates
    2 orta boy salatalık
    2 tane yeşil biber
    6-7 tane taze soğan
    3-4 yaprak marul ya da kıvırcık
    6-7 dal maydonoz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kimyon
    Tuz
    Kırmızı pul biber
    1 tane limonun suyu
    Nar ekşisi

    Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağıyla biraz çevirip, salçayı da ekleyerek kavuruyoruz (soğanı çiğ de kullanabilirsiniz ama böylesi mide için daha yararlı olur :)). Bunu sıcakken, önceden sıcak suyla ıslattığımız ve üstünü kapatarak şişmeye bıraktığımız bulgurlarımızın üstüne dökerek tepsimizi tekrar kapatıyoruz.
    Domates, salatalık, yeşil biber, taze soğan ve maydonozu bir kaba minik minik doğruyoruz. Bulgurumuzu baharatlarla karıştırıp, doğradığımız malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Bu arada limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz. Yağı az gelirse, tekrar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun :):)
     
  2. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  3. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
  4. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  5. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.246
    Beğenildi:
    9.340
    Ödül Puanları:
    238
    bayılırım kısıra cokacimcoook

    yanlız benim bildiğim hep böyle yapılır zaten pişmişi nasıl oluyo?
     
  6. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  7. tuceeeeeeeeeeeeeeeemafoldumben
     
  8. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  9. Asmin

    Asmin Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    7.824
    Beğenildi:
    193
    Ödül Puanları:
    153
    of tucem bayilirim kisira ya :1shok:
    yakin zamanda yapabilirim eger mutfaga girersem, ellerine saglik senin de a.s.
     
  10. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  11. neslim35

    neslim35 gül kokulu kızım... Üye

    Katılım:
    25 Mart 2008
    Mesajlar:
    999
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    108
    evet bende pişirmeden yaparım özellikle taze soğan koyarım yoksa kuru soğan onuda pişirmeden koyarım bu kısırda lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık....
     
  12. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  13. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    Melekçim, pişmiş kısırda yağı salçayı kavurup, tencereye domatesleri de doğrayıp koyarsın, suyunu da ekleyip bulguru tencereye atarsın, bakaratlarını da koyup bulgurlar suyunu çekene dek pişirirsin; en son olarak bol bol nane ve maydonoz kıyıp tencereye koyar ve karıştırıp altını kapatırsın, ona pişmiş buna da çiğ kısır deriz biz canım a.s.
    baroneeeeessssss :1hug:
    Asmin benim de olmazsa olmazımdır; sık sık yaparım, tavsiye ederim canım Şeniz
    ben iki tip soğan da koyuyorum şirincek; ama kuru soğanı pişirmeyi tercih ediyorum salçayla beraber. dediğin gibi de kuru soğan pişmeden konulabilir. teşekkürler bu arada :kedi:
     
  14. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  15. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    nefis görünüyor.ama cnm ben hep böyle bilirim.herşey çiğden.
     
  16. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  17. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.246
    Beğenildi:
    9.340
    Ödül Puanları:
    238
    bak öyle duymamıştım hiç bulgur pilavı gibi canlandı gözümde sanki öyle ama

    ellerine sağlık, gece gece canım istedi :eek:

    vereliniortak
     
  18. 21 Ekim 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  19. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.636
    Beğenildi:
    32.556
    Ödül Puanları:
    463
    çiğ kısır ne kız, sizin oralarda öyle diyolar herhalde:hulya:
    eline sağlık canım çayımı şekersiz alayım mümkünsecokacimcoookkaydirigubbakcemile3