Çiğ yufka buzluğa konur mu ?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AskKirintisi tarafından 24 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  1. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Börek yaparken 4 yaprak yufka kullanıyorum, kalan 2 yaprağı buzluğa koysam ne olur. 3 gün içinde tüketilmeli diyor üzerinde, dolayısıyla tarihi geçiyor, atmakda istemiyorum yazık günah ama mecburen attım geçen gün.
     
  2. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  3. mervishh

    mervishh Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    915
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Ben koyuyorum valla canım eğer fazla almışsam fazla geliyorsa atıyorum buzluğa sonra onlarla su böreği yapıyorum tavada hiç tadı filan da değişmiyor birşey olmaz yani..
     
  4. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  5. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Bizde koyuyoruz.
    Her yufkayı tek tek katlıyorum.Aralarına kağıt peçete koyup buzdolabı poşetine koyuyorum.Kullanmadan 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp çözülmelerini sağlıyorum.
     
  6. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  7. Laale

    Laale Aşikârdır Zat-ı Hak Pro Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    19.290
    Beğenildi:
    21.350
    Ödül Puanları:
    363
    Ben de hep artan yufkayı koyarım buzluğa..cokacimcoook
     
  8. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  9. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    yufkadan yaptığım börekleri çiğ olarak koyabildiğme göre yaprak olarakda koyabilirim heraldeCADIARZU
     
  10. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  11. vahiba

    vahiba Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.659
    Beğenildi:
    181
    Ödül Puanları:
    163
    bende koyuyorum buzluğa.hiç birşey olmuyor aynı tadı
     
  12. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  13. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ben hep çiğ koyuyorum...kullanmadan bir gece önce buzdolabı kısmına çıkartıyorum
    yeni alınmış gibi tazecik oluyor.
     
  14. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  15. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Ben hemen üşenmeyip sigara böreği sarıp da buzluğa koyuyorum. Lazım olunca çıkarıp bazen çıtır çıtır kızartıyorum bazen de fırın tepsisine sıkı sıkı dizip üzerine bol yağ, yoğurt, yumurta karışımı döküp fırında yumuşak bir börek pişiriyorum. Yalancı su böreği gibi.
    Ama sarılıp konduğuna göre sade yufka da konur.
     
  16. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  17. aysekapadokya

    aysekapadokya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    274
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    bende koyarım çiğ olarak hiç bişey olmaz atılır mı yaa yazık valla
     
  18. 24 Eylül 2010
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  19. kelebeklikuzu

    kelebeklikuzu SANA EMANETİZ RABBİM... Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.233
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    bende sigara böreği yapıp atıyorum buzluğa. ama çiğ konuyorsa bende koyayım bari.