Ciğer sarma(rumeli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve cancu tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

    11 Mart 2009
    Konu Sahibi : cancu
  1. cancu

    cancu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.262
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    genelde kurban bayramlarında yapılan yöresel yemeğimiz

    isteğe göre akciğer konulmasada olur.

    Malzemeler:


    .1 koyun gömleği (Karın zarı)

    .2 su bardağı su

    .350 gr karaciğer

    .150 gr akciğer

    .Yarım su bardağı pirinç

    .2 çorba kaşığı sıvıyağ

    .2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    .2 çorba kaşığı kuşüzümü

    .3 dal taze soğan

    .1 çorba kaşığı nane

    .1 çay kaşığı karabiber

    .1 yumurta

    .3 domates

    .6 kıvırcık yaprağı

    .Tuz

    Koyun gömleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin. Gömleği süzgece alıp suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Karaciğerin zarını soyun. Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıçakla kıyın.

    * Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp süzün.

    * Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, 1 su bardağı sıcak su, kuşüzümü ve tuz ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar pişirip ateşten alın. Taze soğanı ince ince doğrayın. İç malzemeye ekleyip karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve karabiberi iç malzemeye ilave edip karıştırın.

    * Koyun gömleğini 6 parçaya ayırın. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip hafifçe yassılaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Koyun gömleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kıvırcıkları yıkayıp süzün ve servis tabağına dizin. Üzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın.

    afiyet olsun bayanlar
     
  2. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : cancu
  3. cancu

    cancu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.262
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    resim gurmeninannesinden alıntıdır..
     
  4. 27 Nisan 2010
    Konu Sahibi : cancu
  5. sedefonur

    sedefonur panik yok atancaz Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    10.137
    Beğenildi:
    1.154
    Ödül Puanları:
    238
    ellerine sağlık canım çok severim cokacimcoook
     
  6. 28 Nisan 2010
    Konu Sahibi : cancu
  7. cancu

    cancu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.262
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    bizde çok severiz canım harika olur cokacimcoook
     
  8. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : cancu
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok güzel bi görüntüsü var eminim tadı da güzeldir :)