Ciğer Sarma

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve muzikogretmeni tarafından 21 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : muzikogretmeni
  1. muzikogretmeni

    muzikogretmeni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ciğer sevenler için çok leziz bir yemek

    Ciğeri yıkayıp, varsa delikli kısımlarını çıkarıp küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuş üzümünü yarım fincan suyun içinde beklemeye alın. Teflon tencerede yemeklik doğranmış kurusoğanı sıvıyağ ile pembeleşinceye dek kavurun. Ciğeri ilave edin üzerine biraz tuz serpin, ciğerler pişene dek kavurun. Daha sonra ince kıyılmış taze soğan yaprakları ile dereotunu ilave edin ve ardından nane, karabiberi ekleyin biraz daha karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve biraz daha tuz ilave edin, bir kaç kez tahta kaşıkla çevirdikten sonra kaynar suyu ilave edip kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin.

    1 kuzu ciğer ve gömleği
    1,5 su bardağı pirinç
    1 büyük boy kuru soğan
    2 dal taze soğanın yaprak kısımları
    1/3 demet dereotu
    1/2 çay bardağı kuş üzümü
    1 çay kaşığı kuru nane
    tuz - karabiber
    2 su bardağı kaynar su
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1 yumurta sarısı

    Derince bir kaba kaynar olmayan su koyun. Ciğer gömleğini (darp) bu suya bastırın, yavaşça çözülmesini bekleyin (suyun kaynar olmamasına özellikle dikkat edin, büzülüp deforme olmamalı).. Form verecek yumuşaklığa geldikten sonra tezgahın üzerinde ince yerlerini seçerek 15'e 15 olacak gibi bıçakla kesin, yine ılık su dolu bir kabın içine koyun. Yukarıda yazdığım harca göre bu gömlekten 7-8 parça çıkırılmalı. Daha sonra kestiğiniz parçalardan her birini alıp tezgaha serin içine kenarlarında 2'şer santim pay kalacak şekilde harçtan koyun ve katlayıp paket haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş ya da hiç yağlamadığınız bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 210 C'ye ayarlanmış fırında yemek vaktine 20-25 dk. kala sürün. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun!
     
  2. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : muzikogretmeni
  3. muzikogretmeni

    muzikogretmeni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
  4. 22 Kasım 2010
    Konu Sahibi : muzikogretmeni
  5. adlina

    adlina Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    239
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hiç yapmadım ama bir kaç kez yemiştim.muhteşem bir lezzet.tarifi aldım.yapmayı düşünüyıorum.teşekkkürler:)