Ciğerli Bezelyeli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinç ayıklanıp güzelce yıkandıktan sonra kaynar su içinde yarım saat bekletilir. Başka bir kap içinde yağ eritilir. Sudan çıkarılıp süzülen pirinçler yağın içine konur. Hafif ateşte bir çeyrek kadar karıştırarak pişirilir. Dört bardak kaynar su, yeterince tuz ilave edilir.
    Pirinçler 4-5 defa karıştırıldıktan sonra suyunu çekmeye bırakılır. Pilav ateşte pişerken bezelyeler haşlanır. Pilavın içine karıştırılır. Ve bir tepsiyle fırına konur. Pilav fırındayken ciğer ayıklanır, zarı çıkarılır, küçük parçalara ayrılıp unun içine atılır. Ciğerler ileri geri sallanarak her tarafının unlanması temin edilir. Kızgın zeytinyağında kızartılır. On dakika fırında kalan bezelyeli pilav servis tabağına boşaltıldıktan sonra ciğerler üzerine yayılır, sofraya getirilir