Çiğköftes/Urfa

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mervishh tarafından 14 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  1. mervishh

    mervishh Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    915
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    5 çaybardağı bulguru derin kaba boşaltıldıktan sonra üzerine tuz karabiber salça isot biberi kuru soğan doğranıp konulur daha sonra yoğurulur biraz sıcak su dökülür yoğurulmaya devam edilir bulgurlar yumuşayınca taze soğan ve maydonoz eklenir biraz daha yoğurulur
    çırpılan yumurtaları kızgın yağda pişirdikten sonra sıcak sıcak yoğurulan çiğköfteye konulur karıştırılır ama çok karıştırmayın yumurtalar dağılmasın domates salata ile servis edebilirsiniz
     
  2. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  3. Zana_zana

    Zana_zana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    113
    bu çiğ köfte deil yumurrtalı köfte
    ben urfalı olduğum için ii biliorum
    çiğ köfte sadece etli oluo
    tarif için teşekkürler
     
  4. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  5. zeyno07

    zeyno07 Guest

    çiğköftenin tarifini yazarmısınız erennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
     
  6. 15 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  7. mervishh

    mervishh Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    915
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    doğrudur valla benim annemin bir arkadaşı demişti bize o öyle dediğinden öyle biliorum yanlışmış ama urfalılardan özür dilerim :)
     
  8. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  9. Zana_zana

    Zana_zana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    113
    malzemeler
    kişi başına bir çay bardağı bulgur
    kişi başına bir yemek kaşığı isot (pul biber)
    kişi başına bir tatlı kaşığı salça
    arzuya göre karabiber tuz tarçın
    bir orta boy soğan
    bir demet yeşil soğan yarım demet maydanoz
    200 gr yağsız et (robotta iyice çekilecek)


    yapılışı: ilk önce ince kıyılmış soğanı baharatları eti isot ve salçayı iyice yoğuruyoruz.
    sonra bulguru katıp 15 dk kadar yumuşayıncaya kadar yoğuruyoruz
    kuruyunca arada az az su alın
    iyice yoğrulduktan sonra ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu alıp hafiften de su alıp iyice karıştırıyoruz tabaklara basın
    afiyet olsuna.s.
     
  10. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  11. Zana_zana

    Zana_zana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    763
    Beğenildi:
    139
    Ödül Puanları:
    113
    önemli değil canım sırnaşık şey yukarıdaki tarifi dene çok güzel isterseniz yumurtalı köfte tarifini de verebilirima.s.
     
  12. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  13. prensesa

    prensesa eaeaea Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    636
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım istedii şimdi:icecream::icecream: yugurmaya gücüm yetmez benımmtatlicadiarzutatlicadiarzu
     
  14. 25 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  15. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    evt bu yumurtalı köfte tarıfı ben bayılırım cıg kofteye yaparımda herkezde cok begenır ohh canım cektı sımdı
     
  16. 25 Haziran 2008
    Konu Sahibi : mervishh
  17. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    bende kendı yaptıgım tarıfı yazayım belkı denemek ıstersınız
    yarım kılo bulgur
    300gr kıyma
    3 kasık bıber salcası
    3kasık ısot çigköfte baharatı
    7 dıs sarımsak 3 sogan
    yarım demet maydonoz
    karabıber ıstege gore sevdıgınız baharatlarıda ekleye bılırsınız
    şimdi tarifine gelince önce isotu bir kasenın ıcıne alıp ıstege gore uzerıne yag koyuyoruz ve karıstırıyoruz dahasonra bulguru bır tepsıye koyuyoruz
    ve salcayı kıymayı baharatı tuzu katıyoruz ve bıraz karıstırıyoruz
    isotu ve baharatları ıstege gore ayarlayabılırsınız daha sonra sogan ve sarımsagıda eklıyoruz ve ısotuda katıp yarım saat kadar yoguruyoruz en son olmak uzereyken maydonozuda katıp bıraz daha yoguruyoruz sonra marul dızılı bır tabaga sıkıyoruz afıyet olsun deneyın derım cok lezzetlı oluyor