çikolata kisti ve tüp bebek

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve miss polat tarafından 10 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  1. miss polat

    miss polat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mart 2008
    Mesajlar:
    169
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    merhaba doktor by ben çikolata kisti ameliyatı olan bir kişiyim bir sefer hamile kaldım yaklıaşık 1 seneden beri normal yolla hamile kalamadım. o yüzden geçen kurban bayramında aşılama için yumurta takip yapıldı. foliküller 11 tane oluştu 3 tanesi 20mm ulaştı ama aşılama yapılmadı. normal yolla kalabirsen kal dediler. 2 aşılama daha karar veremedim. çünkü bu foliküllerde bir tanesi kistte dönüşmüş dedi doktor. fazla üstesinde de durmadı. bu kistin bana zararı olurmu. çikolata kistine dönüşür mü. kahverengi akıntım fazlalaştı. kist oluşmasının haberçisimi. yapışkanlıklardan dolayı aşılama için kullandığım iğneler kist üretir mi. tüp bebek raporu sizde geçerli olur mu. şimdiden teşekkürler.
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  3. myctikdarc

    myctikdarc Guest

    slm canım bendede kahverengi akıntı adet öncesi ve sonrası bi kaç gün sürüyor bende çikolata kisti ameliyatı oldum ama bu lekelerin pembe değil kahverengi olması benimde canımı sıkıyor evet bende akıntının neden bu renk olduğunu merak ediyorum doktorlar normal diyorlar ama bakalım doktor bey sana ne diyecek acil şifalar:eek:klava:
     
  4. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  5. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba Miss polat,

    Size ilişkin olarak öncelikle ultrasonla kist durumunuzun tespit edilmesi gerekmektedir. Folikül kistleri dediğimiz basit kistler çikolata kistine dönmezler.


    Sağlıklı günler dilerim.
     
  6. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  7. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba Myticdark,

    Sizin durumunuzun netlik kazanabilmesi için yakın bir zamanda ultrasonla muayene olmanızı tavsiye ederim.

    Sağlıklı günler dilerim.
     
  8. 21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  9. arc_en_ciel

    arc_en_ciel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    142
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende endımetrıozıs yanı cıkolata kıstı amelıyatı oldum,regl oncesınde hep kahverengı akıntılar bendende gelıor.amelıyattan sonra 5 aydır cocuk yapmaya calısıoruz ama tutmadı,esımıde kontrol amacıyla sperm testı yaptırdık 4mılyon yanı az cıktı.Sanırım bızde mecburen tup bebekmı yapmak zorundayız?yoksa dogal yolla kalma sansım olabılırmı?asılamada yapılabılırmı?kafamkarısık bu sorulara cevap bulmak ıstıorumm..
     
  10. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  11. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba arc_en_ciel,

    Yazdığınız kadarı ile, sperm değerlednirmesinde sadece sayı özelliğinden bahsettiğiniz ve hareket ile morfolojik özelliklerinden bahsetmediğiniz için eksikliklerin olduğunu belirtmeliyim. Buna rağmen, sadece sayısal değere de bakılarak, size çözüm olarak tüp bebek tedavisi önerilebilir.

    Tecrübeli bir tüp bebek merkezine başvurmanızı tavsiye ederim, bunu da iyi araştırarak karşılaştırmalar yaparak bulabilirsiniz.

    Size sağlıklı günler geçirmenizi, doğru ve etkin tedavilerle buluşmanızı dilerim.
     
  12. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  13. Ab-xix Hayat

    Ab-xix Hayat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    58
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba doktor bey çok soru soruyorum ama kusura bakmayın arkadaşlardan okudum bende sorayım dedim bu olay bende de var adetimden 3-4 gün önce geliyor sonra adetim geliyor evlendikten sonra oldu ama her ay böyle dr. gittim bazı kadınlarda görülür dedi yani kist falan bişey demedi bende biraz araştırdım çikolata kisti belirtisi olabilirmiş ve gebe kalmayı engellermiş lekelenmenin gelmesi dişında ağrı falan olmuyor sizce kist midir tekrar dr. gitmeme gerek var mı kafam karıştı.vücudumu dinliyorum artık her belirti bende var gibi geliyor kahverengi akıntı hep kafa mı karıştırıyor şimdiden teşekkürler
     
  14. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  15. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba Ab-ı Hayat,

    Bahsettiğiniz durum için kafanızı karıştımanızı gerektirecek önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum. Son derece rahat olunuz. Yılda bir kez jinekoloğunuza görünmeyi ihmal etmeyiniz, ayrıca bir tedbir almayı gerektirecek bir durumunuz yok gibi görünüyor.

    Doğru ve etkili tedavilerle buluşmanız dileği ile...

    Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
    Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
     
  16. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  17. 07HS07

    07HS07 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    merhabalar dr bey benimde sorum arkadaşların kine benzer bir soru aslında.ben geçen ağustos ayında laproskopi ve hiteroskopi oldum dr ameliyattan önce çilolata kistimin olduğunu söylemişti onu alıcağını ve kanalları açıcağını ve de rahim yapısındaki bozukluğu gidericeğini söylemişti.ameliyattan sonra kistlerin alınıp alınmadığını sorduğumda daha okadar büyük değillerdi almadım dedi ve rahim ağzının girişinin dar olduüunu söyledi...hala bir gebelik geçirmedim ve her ay kara lekelerle başlıyan adetim 3 gün bile sürmeden tekrar kara lekelerle devam ediyor ve özellikle ilk günü yani kara lekeden sonraki ilk kanamada aşırı şiddetli ağrılar çekiyorum bacaklarım tutmaz hale geliyor ve aşırı sinirli oluyroum sizde bu durumda ne yapmalıyım....şimdiden teşekürler...
     
  18. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miss polat
  19. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba 07HS07,

    Öncelikle, genel olarak kabul görmüş saygın bir tüp bebek merkezine eşinizle birlikte başvurmanız gerektiğini düşünmekteyim. Çikolata kistlerine genel kabul görmüş olan yaklaşım; 4-5 cm'in üzerinde olmadığı sürece cerrahi bir işlem gerekmeyeceğidir. Özellikle adet sancılarınız varsa, bu durum endometriozise işaret eder. Bu durum, tedavinize engel değildir, bu nedenle bir tüp bebek merkezine başvurmanız ve size uygun bir tedavi planlaması yapılması en uygun yaklaşım olacaktır.

    Sağlıcakla kalınız, etkili tedavilerle buluşmanız dileği ile...

    Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
    Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.