Cikolata Muslu Dogumgünü Pastam...

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve pamuk_helva tarafından 12 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  1. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    2.196
    Ödül Puanları:
    163
    Dün gece bugünkü dogumgünüm icin yaptigim pastam....

    Tarif biraz ugrastirici ama cok lezetli bir pasta
    özelikle cikolata mus harika. Benim yaptigim mus biraz az geldi birdahaki sefere malzemeleri iki katina cikararak yapicam...

    Pandispanyanin hazirlanisi:
    Yumurtalari seker ile 6 - 7 dak. sekerle iyice eriyinceye kadar mikserle cirpin. Kaynar suyu yavas yavas illave edin ama cirpmayada devam edinki yumurta pismesin. Siviyagi ve yogurdu ekleyin ve cok az cirpin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karisima ekleyin ve tahta kasikla karisima yedirin. Yaglanmis ve unlanmis kalba dökerek önceden isitilmis 180 derece finda pisirin.

    Musun hazirlanisi:
    Sicak su üzerinde koydugunuz sos kabinda cikolatayi, sütü ve tereyagini birlikte benmari üsülüeritin. Cikolata eridiginde yumurta sarisinda cikolata ile birlikte benmari usulü pisirin. Kremayi mikserle cirparak sertlestirin. Cikolatali karisim ilidiktan sonra kremayi ekleyin.

    Pastanin Hazirlanisi:

    Pismis olan pandispanyani 2 yada 3 kat kesin. Pastanizi yapacaginiz kaliba pandispanyanin ilk katini yerlestirin. Üzerine musu dökün dilerseniz muz gibi mevyelerde koyabilirsiniz (ben muz koydum). Bu islem bittikten sonra dolapta dinlendirin. Pastanizi kaliptan cikarin ve dilediginiz gibi süsleyin...

    Yogurtlu Pandispanya icin Malzemeler:
    4 adet yumurta
    4 Türk Kahves incani Toz Seker
    4 Türk Kahve Fincani Un
    1 Türk Kahve Fincani Yogurt
    2 yemek kasigi Siviyag
    3 yemek kasigi Kaynar Su
    1 Pkt. Kabartma Tozu
    1 Pkt. Vanilya

    Cikolatali Mus Icin Malzemeler:
    180 gr küvetür cikolata parcalanmis
    1/4 su bardagi süt
    4 yemek kasigi tereyag
    1 yumurta sarisi
    250 ml soguk krema

    Üzerini süslemek icin:
    Bol hindistan cevizi

    Kusura bakmayin biraz karisik anlatim galiba....
     
  2. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  3. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    2.196
    Ödül Puanları:
    163
    [​IMG]
    [​IMG]

    daha pastayi kesmedik o yüzden dilim resmi yok kesince onuda eklerim...
     
  4. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  5. kestanesekeri

    kestanesekeri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.443
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
     
  6. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  7. Setrinisa

    Setrinisa Dert etme, dua et... Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.730
    Beğenildi:
    90
    Ödül Puanları:
    153
    ellerinize sağlık:)
     
  8. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  9. supurgelicadi

    supurgelicadi <3 Pro Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.842
    Beğenildi:
    629
    Ödül Puanları:
    113
    öncelikle doğum günün kutlu olsun

    ellerine sağlık,çok güzel bir pasta olmuş
     
  10. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  11. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    2.196
    Ödül Puanları:
    163
    hepinize cok tesekür ederim.....:icecream:
     
  12. 26 Ocak 2011
    Konu Sahibi : pamuk_helva
  13. december90

    december90 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    17.003
    Beğenildi:
    250
    Ödül Puanları:
    88
    Ben resmi göremedim ama eminim güze olmuştur elllerine sağlık canım