çikolata şelalesi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    Bu arada yumurtaları ve şekeri derin kaba koyup mikser ile çırpalım. 2-3 dakika çırptıktan sonra unu teker teker ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımımızı ilave edelim. Ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dakika daha çırpalım.
    Daha resimde de görüldüğü gibi tek kişilik kalıplara karışımımızı boşaltalım. Resimdeki kalıplarda 5 adet sıcak kek elde ettim. Kalıplara karışımı boşaltmadan önce ,kalıpları mutlaka sıvı yağ ile yağlayıp biraz kakao serpiştirmeliyiz. Yoksa piştikten sonra kalıptan keki çıkaramayız.

    Kalıplara aktardığımız karışımları buzdolabıda muhafaza edelim. Pişirmek istediğimiz zaman fırını 200 dereceye getirip ısıtalım. Fırın ısındıktan sonra kalıplarımızı fırına koyalım ve saat tutup tam 17 dakika pişirelim. Eğer 17 dakikayı geçerseniz kekin içi sıvı kalmaz ve tatlı özelliğini kaybeder. 17 dakika pişirdikten sonra fırından tezgaha çıkarın ve en az 6-7 dakika soğumasını bekleyin. Kekin yanlarını dikkatlice spatula ile açın ve keki bir tabağa ters çevirin. Dikkatlice kalıptan fazla parçalamadan çıkarmaya çalışalım.
    Servis yaparken isteğe göre yanına bir top sade dondurma ve krema ilave edebilirsiniz. Nane yaprağı ile de dekore edebilirsiniz


    [​IMG]alıntı
     
  2. 21 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  3. Anie

    Anie Alassea Ancalimë Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.386
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    106
    içerik görünsün diye alıntıladım...