Çıkolata soslu yaş pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve esteda tarafından 10 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : esteda
  1. esteda

    esteda Batuhan & Bertuğ canlarım Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.520
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Bir fincan su (kabartma tozuna gerek yok çünkü yumurta köpürdüğü zaman kabartma tozu yerine geciyor.)
    altı yumurtayı bir fincan yağ ve bir fincan şekerle iyice çırpın ve içine bir fincan su ekleyin ve hepsini birlikte iyice köpürene kadar çırpın. (eger mixeriniz varsa mixerle çırpmanızı tavsiye ederim)
    Sonra 200-225 derecede ısıtılmış sıcak fırına verin. Kabardıktan sonra derecesini 175 veya 200 dereceye indirin. Güzel bir şekilde pişsin.


    Sosunun hazırlanışı :
    Nişasta, un ve kakaoyu bir miktar sütle karıştırın ve bütün sütü icine ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynatın. Margarini içine ekleyin karıştırın. Sıcakken kekin üzerine dökün.
     
  2. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : esteda
  3. sebnem42

    sebnem42 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2009
    Mesajlar:
    5.338
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    sildimm
     
    Son düzenleme: 18 Haziran 2009