Çikolatalı & Antep Fıstık Krokanlı Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve canavar tarafından 24 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2008
    Konu Sahibi : canavar
  1. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    Yemek değil pasta ya hu:1closedeyes:

    [​IMG]

    * 1 adet sade, 1 adet kakaolu hazır pastaban (Uno)
    * 500 ml sıvı krema (tikveşli)
    * 400 gr küvertur çikolata ( 100 gr sütlü + 300 gr %70 kakao içeren kullandım)
    * 3 paket koska antep fıstıklı krokan (Dia'dan bulup aldım, ilaç gibi geldi)
    * 1 su bardağı damla çikolata
    * kekleri ıslatmak için meyve suyu veya süt veya kestane şekeri şurubu ya da kendinizin hazırlayabileceği şurup veya rom ( ne isterseniz)
    * süslemek için yılbaşı kurabiyeleri
    * ganaş çikolata
    * 2007 yazısı için şeker hamuru
    * hazır pasta süsleri

    Pandispanyalarımız hazır olduğu için öncelikle kremamızı hazırlayalım. Küvertur çikolatalarımızı benmaride eritelim. Erimiş çikolataları kremanın içerisine döküp, iyice katılaşıncaya kadar çırpalım. Ve 10 dakika buzdolabında bekletelim.

    Pastabanlarımızı ambalajlarından çıkartalım. Pasta standımızın altına bir tane pasta altlığı yerleştirelim ve ilk pandispanyamızı yerleştirelim. Ben pastayı kestikleri zaman iki renkli bir dilim ile karşılaşmalarını istedim. Bu yüzden bir katına kakaolu bir katına sade pandispanya yerleştirdim.

    İlk katımızı ıslatalım. (fırça ile) Üzerine kremamızdan sürelim. Arasına krokanımızı küçük küçük parçalayıp serpiştirelim ve damla çikolatalarımızıda aralarına serpiştirelim. Tüm katlar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Kalan kremamızı pastamızın çevresine spatulamız ile düzgünce sıvayalım. Benimki bugün biraz bozuk oldu, dengem şaşmış durumdaydı :)

    Çikolata ganaşımızı bıçakla üzerinden sürterek küçük küçük parçalar çıkaratalım. Bunları pastamızın en altına yapıştıralım. Pastamızın yanlarına yılbaşı kurabiyelerimizden yapıştıralım. Çikolata ganaştan bir miktar daha kesip pastanın üst çevresinide yapıştıralım. İnce bir kurdele ile kurabiyelerin çevresini bağlayalım. Hem görüntü daha sevimli oluyor hem de kurabiyelerin iyice yapışıp düşmemelerini sağlıyor.
     
  2. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : canavar
  3. izmir_35

    izmir_35 ♥...taboo...♥ Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    108
    çok güzel görünüyor ellerine sağlık cokacimcoook