Çikolatalı Cızlama (Krep-Akıtma)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Libyana tarafından 9 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Merhaba arkadaşlar...
    10 dk önce tatlım servise hazır hale geldi..
    Tatlı krizim tuttu yine;eeee ne yapaym diye düşünürken anneciğimin akıtmaları geldi aklıma;okuldan döndük mü hepimiz reçelli ballı akıtma diye tuttururduk;ne tatlı günlerdi en az akıtmadaki BAL kadar;*
    Velhasıl ben de onu yapmaya karar verdim;içersine kakao da kattım yanlız..
    Çok güzel oldu;hem çok pratik hem çok leziz...
    Canım annecim ben bir annemi arayayım yaa hasretlendim yine:_)
    Bu tatlı bugün biter en geç gece yarısına kadar;O))))))))
    bir huyum vardır;tatı yaptıysam o gün bitmdiyse eğer gözümü asla uyyku girmez;gece kalkıp götürürüm kalanıı batıyorrrr yaaaaaaaaa;*
    Ebbedi rahat edemem yoksa...
    Mini sumocular gibi gece beslenmeleri bende mevcut yani:KK66:))))))))))))
    Aman hııı tasvip etmiyorum imamın dediğini yap yaptığını yapma hesabı:KK70:
    Çok sağlıksız bir beslenme şekli ama eritiyorum şimdilik bebişim sayesinde:KK66:


    TATLIYI DENEYİN ARKADASLAR..
    COGUNUZ BILIR ZATEN...
    Sevgiler..



    2 yumurta
    1 s.b un
    2 çorba k. kakao
    2 çorba k.pudra şekeri
    2 çay bardağı süt
    1çorba k.erimiş tereyağ
    1 tutam tuz
    3-4 adet muz
    vanilya esansı
    üzerine:kaymak;bal veya şanti...
    Ben vazgecemedıgım mısır gevreklerınden de serptım

    Malzemeleri boza kıvamına gelene dek karıstırıyoruz...
    TAVAYA az yag koyup uzerıne kepce ıle dokuyoruz..Her ıkı taraf da kızarınca alıp sogutuyoruz..
    Muzu krep ıcıne koyup rulo yapıyoruz...
    ÜZerine arzuya gore bal kaymak cevız.
    Afıyet bal şekker olsun.
     
    Son düzenleme: 13 Ocak 2009
  2. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Libyana ellerine saglik kiz.
    Harika gözüküyor.
    Bende krep yaparim ara sira ama böyle kakaolusu hic aklima gelmemisti.
    Harika bir fikir.
    Bir dahakinde seninki gibi deniycem.
    a.s.
     
  6. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. EU1

    EU1 Guest

    şişkoyum fallaa :çok üzgünüm: hee pastasıda süper oliy bak bunun üstünede şekeri teflonda kavur eriyen şekere fındıkları batır koy üstüne hem çok dekoratif hmm enfes duruyo vallaaacokacimcoook
     
  8. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    yaa bak süper bir fikir verdin bu kakaolu krepleri yapsak tabağa alınca yuvarlamadan aralarına krema koysak bolca pasta gibi kesip yesek ne güzel olur değilmi :lepi:
     
  10. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. EU1

    EU1 Guest

    labneyle daha güzel oluyo marketlerde satılan kutu kremalarda olur ama..
     
  12. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    ahanda bu da pastası lovvv :roflol:
    bu da güzel oliyyy hakketten :teytey:
     
  14. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. EU1

    EU1 Guest

    ahanda bak bulmuş.. şimcikk onun şekeri tavada kavuruyon ama baya bol şeker yaglı kagıda istedigin basit bir şekli ciziktiriyon mesela kalp ciziktirdigin tarafı ters ceviriyon o şkelin oncce ana hatları nı eriyen şekerle geçiyosun.. sonra içini ag gibi dolduruyosunn.. ondan sonracıma hiç bozmadan buzluga dondugunda cıkarıyosun kalıp gibi kagıdın uzerinden pastanın üzerine diki diki veriyosun.. öyle mukemmel duruyorki denedim sana anlatamam sanki pastaneden alınmış gibi tabi bunu her pastada yapabilinnn..
     
  16. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. EU1

    EU1 Guest

    krep ı kızgın tavaya dökünce cız diye bir ses cıkar ondan bazı yörelerimiz buna cızlama der..bazısı akıtma sosyetik ismide krep :roflol: Biz kaygana deriz bilinmi libişim..?
     
  18. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Demetcim ben yaptiysam sen de yaparsin :roflol: dene canim biz bu aksam oglumla yaptik suslememiz biraz farkliydi hem biz bir de peynirli sade de yaptik :kahve: (Libyanacim sana yetiscem yakinda :dance: yardimlarin sayesinde a.s.su resim ekleme isini beceremedim hala belkim Libyanacigma gonderirim o da benim icin ekler :roflol: oklavayla pesimde kosacak yakinda :eek:klava::roflol::roflol: