Çikolatalı Krema Tarifi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve startuba tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

    20 Mart 2009
    Konu Sahibi : startuba
  1. startuba

    startuba bir varmışş bir yokmuşş Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Evde Puding

    Tozşeker, çikolata, pirinç unu ve nişastayı derin bir kapta harmanlayın. Kaynar sütü bu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin

    MALZEMELER:

    • Bir buçuk litre süt
    • Bir buçuk su bardağı 4, tozşeker
    • 1 paket rendelenmiş bitter çikolata (80 gram)
    10 çay kaşığı pirinç unu
    10 çay kaşığı nişasta

    YAPILIŞ ŞEKLİ:

    Tozşeker, çikolata, pirinç unu ve nişastayı derin bir kapta harmanlayın. Kaynar sütü bu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Karışım hafifçe koyulaştığında tencereye aktarın. Tahta kaşıkla karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Kaselere pay edin. Soğuduktan sonra bitter çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın