Çikolatalı Krep

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
    Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
    Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
    Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
    20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
    Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
    Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
    Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
    Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.