Çikolatalı kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 kap un ( 1 kap= yaklasik 230 ml )
    3/4 kap kakao ( 170 ml)
    1 cay kasigi karbonat
    yarim cay kasigi tuz
    1 paket + 4 yemek kasigi tuzsuz tereyag ( oda sicakliginda)
    2 kap seker ( uzeri icin de ayrica seker lazim)
    2 buyuk yumurta
    2 cay kasigi vanilya

    Un, kakao, karbonat,tuz, hepsini birlikte eleyin. Bu karisimi bir kenarda bekletin.
    Tereyag, seker, yumurtayi mikserin orta hizinda yaklasik 2 dk cirpin. Vanilyayi ve onceden hazirlanan unlu karisimi ekleyin. Mikserin dusuk hizinda karistirin. ( Kesinlikle ele gelmeyen , sekil vermesi imkansiz bir hamur cikacak ortaya, benim gibi panik olmayin:) )Strecle uzerini ortup buzdolabinda (serin bir yerde) 1 saat bekletin. ( Bu bir saatin sonunda sekil verilmesi cok kolay bir hale gelmis oluyor)
    Firini 180 derecede isitin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, yuvarlayarak bir yuzunu sekere batirin, sekerli kizim uste gelecek sekilde yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. (Dizerken aralarinda 1-2 cm birakin. Cunku pisince cok yayiliyorlar, birbirlerine degip birlesince sekilleri bozuluyor) 8 dk pisirin. (Ben 8dk sonunda kontrol ettigimde bana fazla yumusak gorundu 7 dk daha pisirdim, ama firindan cikip sogumaya basladiginda zaten sertlesip normal kivamini buluyor kurabiyeler, fazladan pistikce tas gibi olur dikkat! ) Firindan cikardiktan sonra 5 dk tepside sogumaya birakin.
    Afiyet seker olsun.
    alıntıdır...
     
    Son düzenleme: 27 Aralık 2008