Çikolatalı Macaron

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 2 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    30 adet

    •90 gram toz badem
    •15 gram kakao
    •150 gram pudra şekeri
    •75 gram yumurta beyazı (yaklaşık 2 adet yumurtanın beyazı)
    •1 çimdik krem tartar
    •35 gram şeker
    Çikolatalı Ganaj

    •150 ml krema
    •150 gram kuvertür çikolata

    Krema kenarlarından kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
    İnce doğranmış kuvertür çikolata kremaya katılıp ocağın altı kapatılır.
    Sürekli eritilerek çikolata kremanın içinde eritilir.
    Hazırlanan ganaj sıkma torbasına doldurulup soğumaya bırakılır.
    Toz şeker ve krem tartar dışındaki bütün kuru malzemeler bir kasede iyice karıştırılır.
    Yumurta beyazı ve krem tartar kar haline gelene kadar çırpılır.
    Yumurta beyazı çırpılırken içine ayrılan toz şeker yavaş yavaş katılır.
    Mikser durdurulup kuru malzemeler konulup elle karıştırılır.9.Hamur sıkma torbasına konulur.
    8 numara uçla yağlı kağıt kaplı tepsiye 2 cm çapında kurabiyeler sıkılır.
    Tepsinin altına hafifçe vurulur. Sıkılan macaronların içinde çatlamasına sebep olacak hava kabarcığı varsa bu şekilde çıkartılmış olur.
    Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakikda pişirilir.
    Fırından çıkan macaronlar tepsiden hemen tezgaha alınıp soğutulur.
    Macaronların ortasına ganaj sıkılıp sandviç haline getirilir.
    devletsah.com
     
  2. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor boshayallersmile teşekkürler tarif için
     
  4. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  5. simorgh

    simorgh Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    olsada yesemcokacimcoookellerine sağlık
     
  6. 9 Nisan 2011
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  7. GencJeo

    GencJeo Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    459
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Aylardır canım öyle bir çekiyordu ki hiç yememe rağmen youtube da yapılışlarını izliyordum renkli renkli çok nefis gözüküyorlardı :KK52:bende 2 gün önce carte dor un macaronunu alıp onu yapmıştım.Şu an yedim enfes olmuş.Arkadaki tarife hiç uymadım izleye izleye öğrendiklerimle uyguladım sonuç muhteşemdi.:kk77:Yumurta aklarını bi çimdik tuz ve 2 damla limonla çırptım.Toz karışımını eleyerek koydum.Tepsiye koyduktan sonra altına vurdum 1 saat beklettim üstü kabuk tutunca soğuk fırına koydum çıktıklarında eteklenmişti:KK19:

    macaronları tamamladıktan sonra buz dolabına koydum 2 gün bekleyince süper olmuş.Yemeden yarım saat önce dışarda bekletirseniz daha iyi olur..

    Sizinde tarifiniz nefis gözüküyor elinize sağlık:nazar::KK16:
     
  8. 14 Nisan 2011
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  9. cvsrgn

    cvsrgn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Mart 2011
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    1 ay önce chefs istanbul da macaron kursuna gittim. çok keyifli geçirilen saatler ve enfes bir tarifle eve geri döndüm. kesinlikle tavsiye ederim
    bu arada krem tartarı nereden temin ediyorsunuz:KK56: