Çikolatalı muzlu yaş pasta-süper (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve ozgmm tarafından 19 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    biraz zahmetli bir pasta ama insanın emeğine değiyor.

    fındığı toz haline getiriyoruz.

    keki için;
    1 su bardağı galeta unu
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı tozşeker
    ½ su bardağı toz fındık
    4 yumurta
    1 pk vanilya
    1 pk kabartma tozu
    ½ su bardağı süt
    3 damla rom aroması

    keki ıslatmak için;
    1 fincan nescafe

    ara kreması için;
    2 su bardağı süt
    1,5 çorba kaşığı nişasta
    ½ su bardağı tozşeker
    100 gr labne peyniri
    1 çorba kaşığı kakao
    1 pk vanilya
    2-3 adet muz

    kaplama kreması için;
    1 su bardağı hazırlanmış krem şanti
    80 gr bitter çikolata

    ilk olarak keki hazırlıyoruz.toz şeker ile yumurtaları iyice çırpıyoruz.diğer malzemeleride ekleyip karışmasını sağlıyoruz.
    daha sonra yuvarlak pasta çemberine döküp 180' fırına veriyoruz.
    fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

    krema için vanilya ve labne peyniri dışında ki tüm malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz.pişmesine yakın vanilya ekliyoruz.
    daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
    soğuduktan sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz.

    kaplama kreması için bitter çikolatayı benmari usulü eritip krem şantiye ekleyip karıştırıyoruz.daha sonra dolaba koyup dinlendiriyoruz.

    pasta kekini enlemesine 2 veya 3 parçaya kesiyoruz.ben 2 parçaya kestim
    pastanın düzgün çıkması için kekin 1 parçasını çemberin içine yerleştiriyoruz.yumurta fırçası yardımı ile kekimizi nescafe ile ıslatıyoruz.ara kremasını döküp üzerine muz dilimlerini koyuyoruz.
    2. keki kapatıp tekrar nescafe ile ıslatıyoruz. (eğer siz keki 3 parça kestiyseniz 3. parçanın arasına tekrar krema ve dilim muz koyuyoruz.)
    elimizle hafifçe bastırıyoruz.dolaba koyup 1 saat kadar bekletiyoruz.
    daha sonra çemberi çıkartıyoruz.kaplama kreması ile pastanın çevresini ve üzerini kaplıyoruz.
    pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...
    afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 19 Temmuz 2010
  2. 19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  3. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
  4. 19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  5. sakarkedi

    sakarkedi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.071
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ellerinize sağlık
     
  6. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  7. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    afiyet olsun canım bayanssulusmile
     
  8. 26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  9. Akitra

    Akitra kelebekk εїз Pro Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    5.790
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    dısardan almıs gibi görünüyor cok hos ellerinize saglık
     
  10. 26 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  11. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    pasta çemberi sayesinde... :lepi:
    teşekkür ederim. bayanssulusmile