Çikolatalı Paskalya-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tozşeker
    4 su bardağı süt
    Yarım paket (125 gr.) margarin
    1 adet paskalya çöreği
    çikolata sosu için:
    Yarım paket (125 gr.) margarin
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı kakao
    1 adet yumurta

    3 çorba kaşığı unu teflon tenecereye alalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavuralım. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olana dek pişirelim. Yarım paket margarini ilave edelim. Ateşten alalım. 10 dakika mikserle çırpalım. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir tepsiye dizelim. Hazırladığımız karışımı üzerine yayalım. Soğumaya bırakalım. Bu arada sosu hazırlayalım. Bunun için margarin, 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı kakoyu eritelim. Ateşten alalım. Yumurtayı ilave edelim. Mikserle 1 dakika çırpalım. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirelim. Buzdolabında 1 gece bekletelim. Dilimleyip servis yapalım. Paskalya çöreği yerine hazır kek de kullanabilirsiniz
     
    Son düzenleme: 4 Mart 2011