çikolatalı tart

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Hamuru hazırlamak için unu genis bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüs
    tereyağı, pudra sekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavas yavas yoğurarak yumusak bir hamur yapın.
    Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu
    merdane ile incelterek kalıba yerlestirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave
    edin. Fırında 10-12 dakika kadar pisirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari
    usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmis kuru yemisleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın.
    Kuru yemisler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.