Cikolatalı ve Kabaklı Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve melikey tarafından 13 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : melikey
  1. melikey

    melikey Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    163
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben yaptım çok lezzetli kızlar :)

    Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın.

    · 2 su bardağı un
    · 1/2 su bardağı kakao
    · 1 tatlı kaşığı karbonat
    · 1 tatlı kaşığı tuz
    · 1,5 su bardağı toz şeker
    · 125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
    · yarım su bardağı sıvıyağ
    · 2 yumurta
    · 1 tatlı kaşığı vanilya
    · yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
    · 2 su bardağı rendelenmiş kabak
    · 1 su bardağı damla çikolata
    · yarım su bardağı ceviz içi

    Önemli :Bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın,beklesin

    Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın.
    Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın.
    Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın.