Cikolatali ve recelli rulo pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Sympathique tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bu tarif fransiz yemek kursumdan bi tariftir

    cok kolay ,cok guzel bi pasta mutlaka deneyin



    125 gr seker (yaklasik 1 su bardagi kadar )
    100 gr un (1 su bardagi)
    4 yumurta
    biraz tuz
    arzuya gore
    vanimya,limin,ve portakal rendesi
    az margarin yaglamak icin
    cilek receli
    bir paket cikolata sos
    suslemek icin pudra sekeri
    temiz bez

    ilk once buyuk bi kaba yumurtanin sarisini ayriyoruz, diger buyuk kabada beyazini ayiriyoruz,
    sari olanin uzerine seker katip, baya kopuk gibi yani iyice koyulasana kadar cirpiyoruz, daha sonrasinda
    yumurtanin beyazinin icine cok az tuz atip mikserle krem santi kivamina gelecek sekilde iyice cirpiyoruz kopuk kopuk olcak sekilde
    bu kopukten birek kasik ,diger yumurta sarisi olan kaba katip yavs yav karistiriyoruz hizli yaparsak kopukler dagiliyo,
    bu kopukleri azar arar katip cok yavas karistiriyoruz, en son istege gore, vanilya,portakal ve limon rendesini katiyoruz
    kare firin tepsisini uzerine yagli yagit serip uzeini magarinle yagliyoruz, uzerine keki yavas yavas dokup heryerine dagilmasini saglayip
    isitilmis firinda 10 dk kadar durduruyoruz, uzeri kizarana kadar pisince temiz bezn uzerine koyup kagidini cikartiyoruz, sicakken bezle yavas yavas rulo yapiyoruz, bezde sarili dinlendiriyoruz, kaliplassin diye
    bu arada , isterseniz hazir cikolarayi tarife gore yapiyoruz,
    dinlenen keki hafifce aciyoruz sekli bozulmadan istege gore cikolata veye receli surup tekrar rulo yapiyoruz
    bunu bi tepsiye alip ,uzerini susluyoruz, recel veya cikolatayla, istediginiz sekilde susledikten sonra uzerine pudra sekeri serpiyoruz
    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 31 Mart 2009
  2. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    yilbasi pastasi ,agac seklinde
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    recelli rulo
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. mavii80

    mavii80 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    27
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çook güzel görünüyoo :)
     
  6. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. neseli45

    neseli45 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.028
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlıık canım. tariflerini hep takip ediyorum. eminim bununda tadı süperdir..
     
  8. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    tadi gercekten cok guzel
    kekde ayni sunger gibi oluyo
     
  10. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. cemre_SU

    cemre_SU halasının kuzusu:) Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.942
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor ya
     
  12. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. tatlxixrxuxya

    tatlxixrxuxya NEFESİMSİN Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.107
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    cok lezzetli görünüyorcokacimcoook
     
  14. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ellerine saglik canimm!!! nefisss
     
  16. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yaptigin pandispanya sekerim. Génoise yanii. Ben yumurtalari tüm atipta yaparim. Yumurtanin beyazlarini kar haline getirmiyorum. Ama bir dahaki sefere öyle deniyecegim :1hug:
     
  18. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. Feyza79

    Feyza79 kar ciceklerim Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.591
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    eline saglik canim bende yumurtalari ayirmiyorum ama cok güzel oluyor yine.bir defa ayri yaptim kurudu beceremedim.