Cilde dost yiyecekler

Konusu 'Genç Ciltler ve Sorunları' forumundadır ve degua tarafından 2 Nisan 2008 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2008
    Konu Sahibi : degua
  1. degua

    degua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.529
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    - KAVUN: Cildin pul pul dökülmesini önler! Kavun kalojen hasarını en aza indirerek kırışıklarla savaşmaya yarayan karoten içermektedir. Yoğun betokaroten kavun genellikle kol arkalarında oluşabilecek lekelere ve yüzdeki pullanmalara engel olur. Haftada en az 3 kez bir iki dilim kavun tüketilmelidir.

    -Kuru ve Taze Erik: Cilt kalitesini korur.Yapılan son araştırmalara göre kuru erik yaşlanma sürecini geciktirir..Kuru erik kandaki antioksidan seviyesini %25 artırır.Her gün 2 tane kuru yada taze erik yenmesi gerekir.

    -Maydonoz: Cildi sıkılaştırır.Maydonozun gençleştirme,cild tazeliğinin ve güzelliğinin geri kazanılmasında ve korunmasında önemli rolü vardır.Yarım fincan maydonoz folik asit ihtiyacını karşılar ve maydonozz yüksek miktarda C vitamini kaynağıdır.

    -Sarımsak: Cildinize ışıltı verir.Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir, güçlü bir antibiyotik kaynağı ve toksin arındırıcıdır.

    -Keten tohumu yağı: Cildinize sıkı ve yumuşak kılar. Keten tohumu ve keten tohumu yağı cildi yumuşatmaya yarayan Omega-3 kaynağıdırve aynı zamanda cildi sağlıkla besleyen karoten ve E vitamini bakımdan zengindir.

    -Siyah Çikolata: Serbeast radikallerden korur.Kakao serbest radikallerle savaşan antioksidanlar bakımından zengindir.Çikolatada süt miktarı artıkça kakaonun içerdiği en güçlü antioksidanların miktarı azalır.Siayah çikolatada dikkat edilmesi gereken siyah çikolatanın en az%70 oranında kakao içermesi gerekir.
     
  2. 2 Nisan 2008
    Konu Sahibi : degua
  3. ilgin0707

    ilgin0707 seviyor seviliyor:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    7.538
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canım paylaşım için teşekkürler cilt güzelliğinde içten beslenmede çok önemli