Çilek Soslu Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 14 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    1 kilo süt
    4 yemek kaşığı tepeleme un
    1 su bardağı şeker
    1/2 paket kremşanti
    1 kâse çilek

    Tencereye sütü, unu ve şekeri koyun, çırpma teli ile iyice çırpın. Ocağın altını yakın, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi soğuyunca ½ paket kremşanti ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın. Kâselere veya kuplara boşaltın, üzerine servisten hemen önce çilekli sos dökün.

    Çilekli sos: Çilekleri yıkayıp süzgüye koyun. Suyu süzülen çileklere, iki kaşık toz şeker ilave ederek blendırdan geçirin.

    Not: Kremşanti yerine 1 yemek kaşığı margarini ılık muhallebiye ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın.
     
  2. 14 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. Missy

    Missy CANIM OĞLUM Pro Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel görünüyor emeğine sağlık deniycem mutlakaa.s.
     
  6. 27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler canım... a.s.
     
  8. 27 Nisan 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. buse1988

    buse1988 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2011
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    paylaşım için teşekkürler.
     
  10. 21 Mart 2012
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Paylaşım için sağol.