Çilek Soslu Tavuk Göğsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 3 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    3 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    •1 lt. süt
    •5 yemek kaşığı un
    •1 su bardağı şeker
    •1 paket vanilya
    •60-70 gr. tereyağı
    Çilek sosu için;

    •200-250 gr. çilek
    •Yarım su bardağı şeker
    •1 yemek kaşığı tereyağı

    Tereyağını tatlıyı yapacağınız tencerede eritin. Yağa unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

    Daha sonra bir çırpma teli yardımıyla sütü ve şekerini de ilave edin. Muhallebi kıvamını alana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.

    Son olarak ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve 4-5 dk. kadar mikserle çırpın. Islatılmış borcama döküp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun.

    Çilekli sos tarifi; Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.

    Yayvan tabanlı bir tencerede ya da tavada kısık ateşte şekeri eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Daha sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz püreyi ekleyerek sosu hazırlayın.

    Tatlı soğuduktan sonra çilekli sosla süsleyip servis yapın.
     
  2. 3 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 26 Ocak 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. ecrin_hatice

    ecrin_hatice Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2010
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    harikaaaa hmmmm olsa da yesek :)