Çilek Şurubu Tarifi

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Çilekler iyice temizlenip yıkanır. Çukur bir kaba konur. Üzerine bir kilo kesme şeker ilave edilir. Şekerin erimesi meyva suyunun çıkıp halli için iki saat tel ile karıştırmaya devam edilip bırakılır. Üç gün sonra şeker erimiş ve şurup olmuş durumda görülür. O zaman, önce süzgeçten, sonra ikinci bir ince süzgüden geçirilip şişelere boşaltılır. Mantarlanır, mumlanır. Şişeler serin bir yerde ters konarak saklanır.