Çilekli Baklava

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve EU1 tarafından 18 Mart 2009 başlatılmıştır.

    18 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Alıntı afiyetler olsun :)

    Şerbeti için:
    2.5 su b.toz şeker
    2 su b.su
    1 dilim limon

    300 gr.çilek
    1 su b.ceviz
    2 çorba k.tereyağı
    1 paket baklavalık yufka

    İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın. Bu arada çilekleri minik minik doğrayın. Şeker ve tereyağı ile sotelemeye alın. Suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta yufkaları tepsi boyunda kesin tepsinin altını yağlayın. Birkaç kat yufka aralarına tereyağı serperek koyun. Yufkanın yarısını bu şekilde tepsiye döşeyin. Kenarlarından artan parçaları da içine ekleyebilirsiniz. Yufkaların yarısını tepsiye döşedikten sonra çilekli harcı ve kırılmış cevizleri yufkaların üzerine yayın. Daha sonra kalan yufkaları yine aralarını yağlayarak üzerine kapatın. Kenarlarını alta kıvırarak kapatın. En son üzerine de tereyağını gezdirerek dilimledikten sonra 180 derecede pişirin.
    İlk sıcaklığı çıkınca şerbetini verin.