Çilekli Dondurma

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın.
    · Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.
    · Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.
    · Şurubu ateşten alıp soğutun.
    · Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın.
    · Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin.
    · Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın.
    · Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun.
    · İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
    · NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz