Çilekli kalp pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1/2 paket yumuşamın margarin
    3 yumurta
    2 su bardağı un
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı kakao (ben Hershey cacao kullandım)
    1 tatlı kaşığı karbonat
    yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
    2 tatlı kaşığı vanilya özü (extract) ( yoksa 1 paket vanilya)
    yarım tatlı kaşığı tuz
    4 çorba kaşığı margarin
    1/2 su bardağı süt kreması
    200 gr bitter çikolata (ben % 60 kakao içeren kullandım)
    1 su bardağından 2 parmak eksik sour cream (yerine1 su bardağı lor +süt+limon suyu)
    1 su bardağı pudra şekeri
    Üzeri için;
    Krem Şanti
    Çilek

    Keki hazırlamak için; kalpli kek kalıbını ya da yuvarlak kelepçeli kek kalıbını margarinle yağlayıp unların. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu derin bir kaba eleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin.
    Yumuşamış margarini mikserle orta dereceli hızdan hızlı dereceye doğru çırpın (30 saniye kadar). Yavaş yavaş şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. 3 - 5 dakik a kadar çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyip her birini iyice karışıma yedirin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın.
    Sırasıyla unlu karışımı ve sütü karışıma ilave edip mikserin düşük dereceli hızında çırpın. Daha sonra mikserin hızını arttırıp 20 saniye kadar daha çırpın ve karışımı yağlanmış unlanmış kalıba yayıp fırına verin. ilk 20 dakika hiç fırını açmayın , daha sonra kürdanı kekin üserine batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.(35- 40 dakika). Soğumaya bırakın.
    Keki ortadan ikiye kesin( kalpli kalıp kullanmadıysanız keke kalp şeklini vermeye çalışın yada yuvarlak olarak hazırlayın) hazırladığınız kremanın bir kısmını kekin arasına sürün.Geriye kalan krema ile de kekin üzerini ve kenarlarını iyice kaplayın. krem şanti ve çileklerle süsleyip servis edin.
    Kremayı hazırlamak için; İlk önce 3- 4 çorba kaşığı süte 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip çatalla çırpın ve bir kenarda yaklaşık 20 dakika bekletin. Daha sonra lor peynirini rondoya koyun üzerinede hazırladığınız süt ve limon suyu karışımını (buttermilki) ekleyip iyice ezilip püre haline gelinceye kadar çırpın.
    Küçük bir tencerenin içine yağ ve sit kremasını karıştırıp kısık ateşte yağ eriyene kadar karıştırın.Sonra çikolatayı ekleyip eriyip yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın ( 2 dakika kadar). Tencereyi ateşten alıp 8 - 10 dakika kadar ılımaya bırakın.
    Sonra çikolatalı karışımın içine lor peyniriyle hazırladığınız kremayı mikserle çırparak ekleyin. eğer krema yaymak için çok katı olursa tekrar kısık ateşte çok kısa bir süre ısıtıp kullanabilirsiniz
     
  2. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. çikolatagelin

    çikolatagelin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.209
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    süper gorunuyo tatlım u saatte canım çekti ilk gelen misafire yapcam tabi çilek bulabilirsmcokacimcoook
     
  4. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    wowwwwww gözlerim kamasdi herseyden önce
    denemek lazim ama becerebilirmiyim bilmiyorum....