Çilekli Pasta resımlı

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır.
    Sarılar, 80 gram şeker ve su ile bir tencerede çırpılırken 3-4 dakika ısıtılır.
    Isıtılan karışım kabarıncaya kadar 10 dakika çırpılır.
    Bu arada yumurta akları kar haline getirilir.
    Kalan 30 gram şeker bu kara ilave edilir.
    Yumurta karları, kabartılan yumurta sarıları ile karıştırılır.
    Kabartma tozu ve un yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırılır.
    180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
    Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
    Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
    Hazırlanan pandispanya bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
    Tabanın üzerine temizlenen çilekler dizilir ve kremanın yarısı ile üzerleri örtülür.
    Pandispanyanın üst kısmı kapatılıp, krema ile kaplanır.
    Kalan çileklerle üzeri süslenir.
    Servis yapılıncaya kadar dolapta soğutulur.