Çilekli sorbe

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 1 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Çilek reçeli için: Çilekleri yıkayıp kurumaya bırakın ve dörde kesin. Büyük bir tencereye alın; şeker limon suyu ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
    * Çilekli sos için: Çilekleri yıkayın ve kurumaya bırakın. Hepsini bir tencereye dizin üstlerine su ve pudra şekerini ekleyin. Streç folyoyla kapatıp 30 dakika benmari usulü pişirin. Süzgeçten geçirip sosu bir kenara ayırın.

    90 ml. krem şanti
    18 adet ince dilimlemiş çilek
    250 gram çilek
    30 ml. su
    75 gram şeker
    1/2 adet limon suyu
    15 ml. su
    500 gram taze çilek
    15 gram pudra şekeri
    6 top çilekli dondurma

    * Her kup bardağının alt kısmına önce bir kaşık reçel üstüne sos koyun. Üstüne bir top çilekli dondurma ve krem şanti ekleyerek incecik kesilmiş “çilek dantelleriyle” süsleyerek servis yapın.