Çİleklİ Yufka Kupları

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    lezzetli bir tatlı

    Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin

    - 2 yemek kaşığı tereyağ
    - 6 yemek kaşığı toz şeker
    - 2 adet yufka
    - ½ kg çilek
    - 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
    - 2 poşet çilekli krem şanti
    - 1.5 su bardağı süt.

    Yapılışı:
    Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin. Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin. İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin. Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin. 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Çileklerin yarısını minik doğrayın. Krem şantiye katın. Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun. Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin. Hemen servis yapın.

    Afiyet olsun