Çin Makarnası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suyun içine çin makarnalarını atın ve 7 dakika haşlayın. Süzdürün.
    Wok tavaya (başka bir teflon tava olabilir) sıvı yağı koyun ve kızınca, doğranmış tavukları atın. Beyazlaşana kadar kızartın.
    Piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve bir kaç saniye alt-üst edin. Çekirdekleri çıkarılmış ve ince, uzun doğranmış biberleri de tavaya ekleyin.
    Mantarları dilimleyin ve sarmısakla beraber tavaya ekleyip biraz kavurun.
    En son olarak soya sosunu, balı ve kırmızı biberi koyun ve hepsini biraz pişirin ama pek fazla değil.
    Süzdürdüğünüz makarnaları da ekleyin, sos heryere bulaşana kadar karıştırın ve servis yapın.