Çin Makarnası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve mutsuz82 tarafından 18 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : mutsuz82
  1. mutsuz82

    mutsuz82 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    692
    Beğenildi:
    142
    Ödül Puanları:
    48
    Çin aşçıdan alınmış bir tarif. Deneyin değişik bir lezzet.

    Havuçları yıkayıp rendeleyin.
    Taze soğanların beyaz kısımlarını 1 parmak kalınlığında doğrayın.Bu tarifte sadece beyaz kısımları kullanılıyor.Soğanları ince ince doğrayın. Soya filizlerini yıkayın

    1 paket noodle
    1 demet taze soğan
    2 adet çok ince doğranmış soğan
    1/2 kilo havuç
    1 paket soya filizi
    4 diş sarımsak
    1 çay bardağı bal
    soya sosu sıvı yağ

    Noddle makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Tencereye sıvı yağı dök soğan sarımsak ve havuçları güzelce kavurun havuçlar iyice yumuşasın. Soya sosunu göz kararı ekleyin. Yeşil soğanın beyaz kısımlarını ve soya filizlerini ekleyip kavurun.Haşladığınız makarnayı ilave edin. Balı dökün iyice karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun