Çin Tavuğu

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Sade Noodle (çin makarnası diyede geçer)
    Sote doğranmış tavuk
    Soya sosu
    Soya filizi
    Taze soğan
    Biber
    Domates
    Karabiber
    Ayçiçek Yağı

    Noodle'ı 80-90ml soya sosunu, sote dogranmış tavugu,bir miktar ayçiçek yagı ile bir kapta 30dk karıştırıp bekliyoruz.noodle o ortamda biraz yumusadıktan sonra geniş tavamızda biber ve domatesimizle birlikte kavuruyoruz, tavuk etleri beyazlaşınca tavamızın ateşini çok kısıp üstüne kapak geçiriyoruz.
    bu şekilde buharıyla noodle'ımız pişiyor.
    almaya yakın, karabiber, ince dogranmış taze soganımız ve soya filizlerimizi koyuyoruz ve 3dk daha almadan kapagı kapatıyoruz.
    Yemegimize tuz koymuyoruz.çünkü soya sosu oldukca tuzlu.