Çin Usulü Böbrek

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.716
    Ödül Puanları:
    238
    Sakatat severelere değişik bir lezzet (denemedim)



    12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
    75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
    4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış)
    6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
    1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
    1 Tatlı Kaşığı Şeker
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber

    Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz. Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız. Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız. Şarabı ayrı olarak saklayınız.
    Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
    Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz. Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız.
    Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
    Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz.