Çin Usulü Dana Yahni

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Yapmaktan ve yemekten sevk aldığım br lezzet, özellikle beyler bayılıyor...



    300 gr Dana Eti
    2 Soğan
    3 Sivribiber
    1 Havuç
    2 Diş Sarımsak
    2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi
    2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    2 Kahve Fincanı Sıcak Su

    Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın.
    Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
    Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  3. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Not :Etleri kasaptan alırken bütün olarak alıp evde kendiniz doğrayın, et parçaları küp küp değil gelişigüzel kesilmeli...
     
  4. 27 Kasım 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  5. hilal_ankara

    hilal_ankara Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ıyyhhhh çok kötüdürr heraldee
     
  6. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  7. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için çok teşekkürler harika olmalı