Çin usulü lahana salatası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Değişik bir lezzet, özellikle çin yemekleri yanında çok iyi gidiyor...

    İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun. İyice karışana dek çatalla çırpın.
    Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın. 15 dak. marine edin.
    Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın.

    250 gr Çin lahanası, doğranmış
    100 gr mantar, dilimlenmiş
    4 büyük taze soğan doğranmış
    Sos:
    4 yemek kaşığı mısır yağı
    2 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı soya sosu

    Çin lahanası yapraklarını doğramak için yaprakları uzunlamasına kesin. Eğer büyükse, ikiye veya dörde bölüp ince doğrayın.
    Üstteki malzemeleri ekleyin ve salatanız hazır...
     
  2. 3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  3. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    ALTERNATiF: Salataya 100 gr salam veya sosis ekleyebilirsiniz ama ben tavsiye etmem tadını bozuyor sanki, bunun yerine az miktarda kornişon ve zencefil ilave ediyorum daha başarılı oluyor...Sos olarakda arzu eden kühnenin deniz ürünleri sosunu deneyip salatanın içine karides karıştırabilir...