Çin Usulü Pirinç Mücveri

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
    Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.
    Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.
    Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.