Çin Yemeği

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve efsun12 tarafından 3 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    3 Kasım 2009
    Konu Sahibi : efsun12
  1. efsun12

    efsun12 Hayalim*1*Yumuşak*Yastık Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşımdan öğrendiğim bu tarifi sık sık yaparım. Hem pratik hem de leziz. Adını çin yemeği olarak öğrendiğimden ben de bu şekilde yazdım. Bu yemeği genellikle güzel bir salata ve pilavla servis yapıyorum. Sizlerin de denemesini öneririm.

    Malzemelerini hazırladıktan sonra bir kesme tahtasına ihtiyacınız olacak :)

    3 adet tavuk göğsü
    2 adet havuç
    5-6 adet çarliston biber
    kırmızı pul biber
    karabiber
    köri
    yağ

    Öncelikle sırayla tavuk göğüslerini ince ince enine 3 parçaya bölünüz.
    Ardından enine 3 parçaya böldüğünüz tavukları kibrit çöpü kalınlığında ince ince dilimleyiniz. (Uzunlamasına dilimlenecek. Ben kibrit çöpü kalınlığında kesemiyorum daha kalın yapıyorum.)
    Havuçları da aynı şekilde kabuklarını soyduktan sonra tavuk dilimleri gibi enine ve uzunlamasına ince ince dilimliyoruz.
    Çarliston biberleri de aynı şekilde dilimliyoruz.
    Daha sonra tavukları tavada suyunu salıp çekecek şekilde pişiyoruz.
    Ardından tavaya yağ ekleyip diğer malzemeleri de ekleyerek pişiriyoruz.
    Pişmesine yakın kırmızı pul biber, karabiber ve köriyi ekliyoruz.
    Bu şekilde de pişirdikten sonra servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun
     
  2. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : efsun12
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    eline sağlık tatlım..seviyorum çin mutfağını bende..bunun bir de resmini görebilsek çok daha iyi olurdu ama olsun varsın..gayet iyi anlatmışsın..bende yaparsam eklerim resmini..paylaşım için teşekkürler..