cirişli ekşili köfte

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve pinaripekci tarafından 22 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    22 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    değişik bir çeşit sulu köfte(ırak usulü tabi)

    ciriş ve tuz hafifçe ve yavaş yavaş ıslatılıp bir hamur elde edilir.kıyma,sogan,maydanoz, baharatlar ve tuz ıyıce kavrulur.derın bır tencereye once pazılar ve sogan dogranır ve kavrulur.daha sonra tahın ve sumak ılave edılır ve suyu bıraz bol tutarak eklenır.kaynamaya bırakılır.

    hamur malzemesi
    yarım kilo ciriş(ince bulgura benzeyen ancak pişmemiş bir şekil bulgur)
    tuz
    iç malzemesi
    250 gram kıyma
    1 orta boy soğan
    yarım demet
    maydanoz
    tuz ve baharatlar
    bir fincan yağ
    suyu için
    bir fincan tahin
    bir bağ pazı
    bir orta boy soğan
    bir fincan sumak
    1 fincan yağ
    su
    tuz

    elde edilen hamur elde yuvarlanacak hale gelır ve ortası acılıp içle doldurulur ve kapatılır.bıraz yayabılırsenız daha ıyı pısecektır.hazırladıgımız su kaynadıktan sonra kofteler 3er 3er atılıp dıpten yukarıya cıkması beklenır.hepsını bırden atarsanız dıbıne yapısabılır.yarım saat kadar orta hararette pısırılır ve ıste emegınıze degecek harıka lezzette bır yemek.afıyetler olsun efendım.