çiroz salatası (fotoğraflı)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve EU3 tarafından 6 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    alıntıdır.bu bölüme yazacağım tarifler denenmemiştir onu belirteyim.ama hepsi basit az malzemeli risksiz tarifler olduğu için sakınca görmedim.

    ön hazırlık gerektirmez.

    10-12 çiroz
    1 su bard. sirke
    3 çorba kaş. zeytin yağı
    5 dal dereotu
    1 küçük boy soğan
    4-5 siyah zeytin

    çirozları dövüp kemiklerini kırdıktan sonra yüksek ateşte kızartın.pişen balıkları hemen bir beze sarın ve üzerlerini iyice silerek yanmış kabuklarını temizleyin.kemiklerini ayıklayıp bir tabağa alın.küçük parçalara da bölebilirsiniz.bir cezvede sirkenin yarısını kaynatıp balıkların üzerine gezdirin.üzerleriörtülü bir şekilde yarım saat bekletin.bekleyen balıkların sirkesini süzüp,üzerine zeytinyağı ve kalan sirkeyi gezdirin.kıyılmış ve halka doğranmış soğan ve zeytinle süsleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Nisan 2009
  2. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. EU3

    EU3 Guest