Citir citir bademli galette (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Sympathique tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bu tarif fransiz yemek kursumdan bi tariftir

    hamuru milfoy hamuru gibi, biraz zahmetli bi galetta



    hamur icin:
    500 gr un
    2 kasik seker
    1 su bardagi su

    200 gr tereyag

    kremasi icin :
    125 gr toz badem
    75 gr seker
    2 yumurta
    1/4 litre ilik sut
    az portakal rendesi

    uzeri icin :
    1 yumurta sarisi
    1 tatli kasigi sut

    ilk once hamur icin un ve seekeri karistip ,icine yavas yavas suyu katiyoruz ,sert hamur olcak sekilde yoguruyoruz bunu dolapta 30 dk dinlendiriyoruz, uzerini ortup
    o dinlenirken kremamizi hazirliyoruz ilk once kucuk bi tencereye toz bademi ,sekeri koyup karistiriyoruz, icine 2 yumurta , portakal rendesi ve ilik sutu yavas yavas katarak karistirip
    hafif ateste karistirarak koyulasmasini sagliyoruz , koyulasinca bu kremayi sogumaya birakiyoruz
    dinlenen hamuru ilk once uzunlamasina ac ,actiktan sonra icine oda sicakligindaki dogranmis margarini , hamurun ortasina koy, paket seklinde katla ters cevir 2 dk dinlendirdikten sonra, , tersi altta kalicak sekilde yine uzunlamasina ac ve yine katla dolapta 15 dk dinlendir
    yine bunu uzunlamasina ac ,paket yap ,tekrar uzunlamasina ac ,paket yap ve tekrar dinlendir, bu islemi 3 kez uyguluyoruz, her seferinde iki kez aciyoruz , ve en son 3e katlayip, bunu ikiye boluyoruz
    bir tepsiye yagli kagidi serip uzerini margarinle yagliyoruz ve unluyoruz , kagit yoksa tepsiyi yagla unla
    bu ikiye boldugumuz hamurun birini tepsiye gore ac, tepsiyi uzerine koy ona gore kes, ve tepsinin icine yerlestir , ve soguttugumuz kremayi ortasina dok kenarlarina tasmayacak sekilde , ve dger hamuruda yine ayni tepsiye gore ac ve kes ,kremanin uzerine kapat hamurla , kenarlarini duzelt, sonra catalla kenarlarini kapatarak iz yap , uzerinede bicakla cicek sekli yap , en son yumurta sarisi ve sutu karistir uzerine sur
    isitilmis firinda 30-40 dk beklet alti ve uzeri kizarana kadar pisir
    ben kenarlarindan kalan hamurlarla , recelli ve ,cikolatali yelpaze yaptim sizlerde yapabilirsiniz
    (simdi resimle tek tek godtercem yapilis seklini)
    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 31 Mart 2009
  2. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Fotografı haney?kaydirigubbakcemile
    Guzel bırseye benzıyor galetaya bayılırım..Badem sevmıyorum ama cok fazla:1ninca:Baska bısılı olur mu kı ne fındıklı fıstıklı falan veya kajulu..kaju hastasıyımdelikafadulden
    Paylasım ıcın tesekkurler kardesım:asigim: a.s.
    :enbuyukkk:
     
  4. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim ya iki sattir ugrasiyorum imageshack de sorun var heralde duzelince yuklicem
    tabiki olur fistikli ,findikli, hindistan cevizi ,iste bunlarin tozlari
    kaju ne gii bilmiyom ,biraz cahilimde :)
    ha bu arada silikonlu ceylisimizide koymusun :)
     
  6. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    milfoy hamuru resimlerle yapilis sekli
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 11 Ocak 2009
  8. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  10. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    buda kalan parcalarla yaptigim yelpazeler

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Canım cok guzel gorunuyorlarhihoyyyt
    Ozellıkle yelpaze seklınde olanlara bıttım:1shok: şakkıdı
    Mılfoyu bız hıc evde yapmadık hep hazır alıyordu annemler de..delikafadulden Burada yok mılfoy ona benzer bırsey var ıtalyan marka o da cok yaglı ve acımsı..Evde yapmayı hıc denemedım bakalım yapabılecek mıyımgamyoncuiremsugamyoncuiremsu
    Tekrar ellerıne saglık ya ben de galeta dıye okuyunce cubuk seklınde olanlar aklıma geldı-tatlicadiarzu-
    Hımmm evet teyzesi DjeyLina da aramızda:nazar: sılıkon dudaklılar cetesı:tomato:
     
  14. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    begenmene sevindimŞeniz
    bu milfoy hamuru aynisi bi gor boyle kat kat ,beceremicek bisey yok borek acmicaksinya, uzunlamasina ac yag koy katla tekrar uzuna ac dinlerdir tekrar yap cok kolay hic bisey bilmeyen bile yapar ama ugrastirici cunku cok dinlendiriyosun aralarda ,bi dene bakalim eminim guzel olur, senin elinden bisey kurtulmazdelikafadulden
    oyyy ben yerim o dudaklarinicokacimcoook suna bak yesinler diye nasilda uzatiyonaniknaniknaniknanik
     
  16. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    simdi gordum canim tarifleri galet yapmasini nerden biliyon kiz masallah pek hamaratmissin sen :)