çıtır patates kızartmaları için

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve you_know tarafından 28 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    kızlar patates kızartmalarınızın az yag cekip cıtır cıtır olmasını istiyorsanız soyup kestikten sonra bir yemek kasıgı sirke veya daha az limon suyuyla ovmanız sonra kızartmanız yeter hem daha lezzetli hemde cıtır olur.
     
  2. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    şefimizden püf noktaları sevdim bunu ,teşekkürler canımopuyorumnanaktan
     
    Son düzenleme: 28 Ocak 2010
  4. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Ben de şöyle yapıyorum arkadaşlar,patatesleri soyup,yıkayıp dilimledikten sonra iyice suyunu süzdürüyorum daha sonra nişastaya bulayıp buzdolabı poşetlerine dolduruyorum.Hazır dondurulmuş patatesler gibi oluyor,her ne kadar ben kızartma yemesemde eşim çok güzel olduğunu söylüyor.
     
  6. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ay onu benim eşimde yapıo dilimledikten sonra sodaya batırıo sonra galeta unu ve normal un karısımına 1 gr yağ cekmio ya cokta guzel oluo tadı
    hazır satılanlardan alıodum önceden buzluktan cıkarıp kızartıodum cok yumusak oluodu sonra onuda öğrendim soyup dilimledikten sonra sıcak suda 3 dk bekletiosun hemen buzluga koyuyuosun soklanmıs oluo
     
  8. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  9. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    wuu daha neler neler öğreneceğiz yav :ecrin_bebek: hoşuma gitti teşekkürler paylaşım için
     
  10. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsun kuzum
     
  12. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. su.ay

    su.ay bana Allah yeter Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.705
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    Allah allah ne güzel bilgiler vermişsiniz. çok faydalandım. sağolun hanımlar.ben dondurucuya nasıl atıldığını merak ediyordm öğrendim şimdi.
     
  14. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    umarım işine yarar cnm hemde az yag cekio
     
  16. 7 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    yagda kızartıpta buzluga atınca ne kadar tehlikeye davetiye cıkardıgınızıda biliosunuzdur cok tehlikeli kızarmıs bişiyi buzluga atıp tekrar çözdürüp yemek
     
  18. 7 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ayrıca hazırlar öyle yapılmıyor şoklama işlemi uygulanıyor sıcak sudan eksi derecedeki yerlere atılarak