Çıtır sigara böreği Nasıl Yapılır

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kahvefincanxix tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  1. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    selam arkadaşlar;:utangac:

    1. yufkaları nasıl kesiyorsunuz?
    2. hangi peyniri kullanıyorsunuz?
    3. peynir ve maydanoz dışında bir şey katıyor musunuz?
    4. tavada mı fırında mı pişiriyorsunuz?CADIARZU
    5. dondurucuya atıyor musunuz?
    sigara böreği önce süte sonra galeta ununa bulanıp fırında kızartılıyormuş, böyle yapan arkadaşlar var mı? bu şekil çok güzel oluyormuş....a.s.
     
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  3. elifsun

    elifsun Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.986
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    önce 4'e sonra tekrar her bir parçayı 2'ye bölüyorum
    sanırım 12 parça çıkıyor bir yufkadan
    bazen içerisine pul biber de katıyorum güzel oluyor
    maydonoz sevmiyorum katmıyorum o yüzden
    lorla iyi peyniri karıştırıp koyuyorum
    böylece peynirimi fazla kullanmamış oluyorum
    her zaman buzluğum da sigara böreği bulunur.
    sütede olabilir yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın da pişirebilirsin.
    ben bol yağda tava da pişiriyorum çıtır çıtır olmasını istiyorsan
    kızgın yağa atman gerekiyor...
     
    Son düzenleme: 7 Ocak 2009
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  5. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    elifsun böyle kesince kalın olmuyor mu? bir de fırın tepsisini yağlıyor musun canım, önce süte sonra yumurtaya en son galeta ununa mı buluyorsun....
     
  6. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  7. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bir de yufkaya bir şey sürüyor musun :utangac:
     
  8. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  9. elifsun

    elifsun Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.986
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım ben bu haliyle fırın da yapmadım
    daha da geniş yani 4 parça halini fırın da yapıyorum
    galeta ununa bulamadan...
    tepsiyi hafif yağlayıp yufkalara da yağ ve süt karışımı sürüp
    harcını koyup
    üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum.

    kayınvalidem de minik minik sarıp
    fırın da pişiriyor yine tepsiyi ve yufkaları hafif yaağlayarak..
     
  10. 23 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  11. idil

    idil hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.867
    Beğenildi:
    101
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    Yufkayı 12 eş parçaya kesiyorum...Peynir koyuyorum içene (peynir ve pul bibiri karıştırıyorum) sarıyorum... Yağda kızartıyorum çıkarınca kağıt havlunun üzerine alıyorum yağını alıyor kıtır kıtır oluyor... Fırında ise aynı şekilde yapıp tepsiyi yağlayıp sıralıyorum üzerine bazen yumurta sarısı sürüyorum bazende 1 yumurta biraz süt ve biraz sıvı yağ ile karışım yapıp sürüyorum ikiside güzel oluyor...
     
  12. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  13. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    peyniri çok az koymama rağmen kızartırken bazıları yufkayı delip çıkıyor ve yağ sıçrıyor, sizde de oluyor mu?
     
  14. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  15. ç i d o

    ç i d o M U C İ Z E M... Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.853
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
     
  16. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  17. essmeralda

    essmeralda pamuklara sarsam seni... Pro Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.835
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar yufkayı 12 parçaya bölünce çok küçük olmaz mı?

    bir de önce 4'e sonra da onları ikiye bölerseniz 8 parça çıkar.
    12 taneyi nasıl keserek çıkartıyorsunuz?

    ben börek yaparken asla kapalı poşette yufka almam. onlar hem kalın oluyor hem de sert.
    sararken çatlıyorlar ve kızartırken de peynir dışarı çıkıyor.
    ben maydanoz koymuyorum sigara böreğine. bazen peynirin içine 1 yumurta kırıyorum, güzel oluyor.
    ve mutlaka temiz ve çok kızgın yağda kızartıyorum. her zaman da çıtır çıtır oluyor
     
  18. 24 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kahvefincanxix
  19. kahvefincanxix

    kahvefincanxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet yağlı peynir kullandım..