Çıtır Soğan Halkalarının İncelikleri

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve prenses tera tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  1. prenses tera

    prenses tera Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    510
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çtır soğan halkaları yapan arkadaşlar varmı varsa tarif vermeleri mümkünmü acaba netten tarif aldım fakat çok berbat oldu lütfen yapan arkadaşlar varsa bana yardımcı olsuna.s.a.s.
     
  2. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  3. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    her ne kadar kırk yılda bir kızartma yesem de, denenmiş bir tarif bulursam ben de denemek istiyorumcokacimcoook
     
  4. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  5. neseli45

    neseli45 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.028
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    bende internetten aldığım tarifi yaptım. güzel amaa ağır oldu. Tarifi: 2- 3 iri soğan, 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 kahve fincanı soda, tuz, un, çay kaşığı ucunda kabartma tozu. soğanları halka halka kesip bu karışıma batırıp yağda kızartıyorsun. halkaları çok ince kesme canım o zaman ne yediğini anlamıyorsun. birde biz iki kişiyiz ve bir büyük soğandan çıkan halkalar bize yetmişti. denediğim tarif bu ama dediğim gibi biraz ağır oldu yağı çektiği için sanırım.
     
  6. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  7. yorgun savaxsxçxix

    yorgun savaxsxçxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.562
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    daha hafif tarifi olan var mı? hoş kızartmanın hafifi nasıl olur, o da ayrı bir konu ya:)))
     
  8. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  9. prenses tera

    prenses tera Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    510
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tadı güzel oldumu peki canım
     
  10. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  11. shiftcan

    shiftcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.157
    Beğenildi:
    549
    Ödül Puanları:
    113
    yukardaki tarifi gittim denedim ama ben bu sıvıyı daha az unla yaptım ondan sonra galeta ununa buladım hiç beğenmedim çok yağ çekti. tadı güzel ama yağdan anlaşılmıyor. sonra mısır unu gördüm aynı sıvıyı soğanlara bulayıp mısır ununa buladım sonra. o güzel oldu. beğendim ama bidaha denemem sanıyorum gidip alırım ya aynı lezzet yok
     
  12. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  13. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    illa yağda mı kızartmak lazım..
    fırına atsam olmazmı?
     
  14. 1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  15. =belgin=

    =belgin= Guest

    bence soğan kızartması ne şekilde yapılırsa yapılsın ağır olur. sağlıklı bir sebzeyi neden sağlıksız hale getirelim ki:)
     
  16. 1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  17. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    bende denedim ama hoş bi lezzet değil. tavsiye etmiyorum. üstelikte kızartma sağlıklı değil.
     
  18. 11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : prenses tera
  19. EU2

    EU2 Guest

    Selam selamm mmmmmmmm