çıtır tatlı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve pepeee tarafından 29 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : pepeee
  1. pepeee

    pepeee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bu tarif 20 tane için. Daha fazla istenirse malzemeler artırılabilir.

    ...

    süt
    toz şeker
    un
    tereyağı
    vanilin
    milföy hamuru
    meyve
    pudra şekeri

    250 ml süt, 1/4(çeyrek) su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanından biraz fazla un küçük bir tencerede sürekli karıştırılarak muhallebi yapılır. Ateşten inmeden önce yarım yemek kaşığı tereyağı ve yarım paket vanilin eklenir.
    Hazırlanan muhallebi ılınırken oda sıcaklığına getirilmiş 5 yaprak milföy hamuru küçük kareler oluşturacak şekilde dörde bölünür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
    Pişen milföy hamurları biraz soğuduktan sonra elle enlemesine ikiye bölünür. Aralarına birer tatlı kaşığı muhallebi, birer dilim meyve(muz, kivi, çilek,...), meyvelerin üzerinede birer tatlı kaşığı muhallebi daha konur.
    Tatlıların üstüne pudra şekeri serpilip servis yapılır.
     

    Ekli Dosyalar: