Çoban Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır.
    Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür.
    Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır.
    Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır.
    Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır.
    Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir.
    Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir.
    Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
    Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir.