Çok Kolay Cheese Cake

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Anuska tarafından 26 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Kısa sürede hazırlayabileceğiniz çok lezzetli ve hafif bir pasta.
    Vişne yerine istediğiniz herhangi bir meyve kullanabilirsiniz.
    Kekin yüksekliğini seçeceğiniz tepsi ile ayarlayabilirsiniz. Yüksek bir kek için kelepçeli kalıp, alçak için ise dikdörtgen cam tepsi kullanın.



    ZEMİN İÇİN:
    1 paket burçak bisküvi
    50 g margarin veya tuzsuz tereyeğ veya 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    CHEESE BÖLÜMÜ İÇİN:
    3 yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    1 paket vanilya
    1 su bardağı süzme inek yoğurdu
    250 g tuzsuz lor
    ÜZERİ İÇİN:
    2 su bardağı vişne suyu
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1/2 su bardağı tozşeker
    1/2 kg vişne

    Burçak bisküviyi erimiş katı yağ veya sıvı yağ ile robottan geçirip yağlanmış dikdörtgen borcama bastırarak yayın.
    Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.
    Şeker iyice eridikten sonra vanilya, yoğurt ve loru ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edinceye dek çırpın.
    Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
    Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
    Ayrı bir yerde nişasta, şeker ve vişne suyu ile muhallebi pişirin. Muhallebinin piştiğini şeffaflaşmasından anlayabilirsiniz.
    Pişen muhallebiye vişneleri de ekleyin ve soğuyan kekin üzerine döküp biraz buzdolabında bekletin.
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 26 Ocak 2010
  2. 3 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  3. mayflowers

    mayflowers Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    338
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    eline sağlık,kolaymış..ben de deneyeceğim..